Beograd i Cetnje su mu obeležili život: Evo kako je Žarko Laušević govorio o svom poreklu
Žarko Laušević, Foto: Damir Dervišagić

SVE ZANIMA

Beograd i Cetnje su mu obeležili život: Evo kako je Žarko Laušević govorio o svom poreklu

Glumac Žarko Laušević prerano nas je napustio, a sudbina ga je vezivala i za Beograd i za Cetinje, i za Srbiju i za Crnu Goru

Objavljeno:

Glumac Žarko Laušević prerano nas je napustio, a sudbina ga je vezivala i za Beograd i za Cetinje, i za Srbiju i za Crnu Goru.

Laušević je bio jedan od najpoznatijih i najpriznatijih glumaca na domaćoj javnoj sceni, proslavljen u brojnim ulogama, ali, ipak, njegov život obeležile su i mnoge tragedije.

Osim glume, Žarko se bavio i pisanjem, a objavio je četiri knjige: "Godina prođe, dan nikad", "Druga knjiga", "Sve prođe, pa i doživotna" koje su zapravo deo triologije "Dnevnik jedne robije" i na kraju, "Padre, idiote".

Bio je jedan od najboljih glumaca u Jugoslaviji
Bio je jedan od najboljih glumaca u Jugoslavijifoto: Printscreen/youtube/RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal

Citati iz njegovih knjiga često se dele društvenim mrežama, a u jednom od njih možemo da pročitamo šta je govori o poreklu i svojoj pripadnosti.

— Za mene u Beogradu tvrde da sam Crnogorac. U Crnoj Gori kažu — Beograđanin. Otac, eto, naučno dokazuje da smo Srbi. A ja, kao Cetinjanin, zebem od mnogo mišljenja. Volim i da svima dam za pravo. Volim i kad me nađu još negde. A najvolim kad me nema nigde — ispričao je jednom prilikom Žarko Laušević.

Bonus video:

00:40

Žarko Laušević svira gitaru

(Espreso/Glossy/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.